Community dagen OpenERP

Op 23/24 maart vonden de OpenERP community dagen plaats op het hoofdkwartier te Grand Rosière bij onze zuiderburen. Ruim 120 mensen, uit o.a. België, Nederland, Frankrijk, Zweden, Duitsland, Engeland, Spanje, Griekenland, Kroatië, Zwitserland en Venezuela, waren aanwezig. Goed om te zien dat zoveel mensen met OpenERP bezig zijn. In een volgepropte warme zaal kregen we te horen dat de community in de toekomst een belangrijke rol in de ontwikkeling van OpenERP krijgt. De vele wijzigingen die OpenERP sa zelf op dit moment ondergaat getuigen daarvan: nieuwe organisatie structuur, functionele expert-teams en de ontwikkeling van procedures m.b.t. het ontwikkelproces, vertalingen en het oplossen van voorkomende problemen. Het klinkt veelbelovend, maar willen voorgenomen verbeteringen ook in de praktijk werken, dan moet de nieuwe relatie met de community natuurlijk ook 'tussen de oren gaan zitten'.

De tweede dag konden we dat in verschillende werkgroepen al gelijk een beetje uitproberen. Ik zat in de groep die de nieuwe CRM functies, zoals die voor versie 6 voorzien zijn, onder de loep nam. Met z'n twintigen probeerden we uiteenlopende wensen zo neer te zetten dat ze ook in verschillende bedrijven en organisaties toepasbaar zijn. Zo brachten we verbetering aan in de bestaande voorstellen. Het was echt zoals Open Source kan werken. Helaas waren niet alle workshops even succesvol, hoorde ik naderhand.

De tweede dag was interactiever dan de eerste. De eerste dag zagen we in verschillende presentaties, de verbeteringen en uitbreidingen die onlangs door de community zijn ingebracht. Vakantieplanning, cursusmanagement, uitgebreidere e-mail mogelijkheden, 'direct marketing´, tijd schrijven via je mobiele telefoon en een module die helpt bij het project-management van een OpenERP implementatie. De internationale OpenERP community is productief én kritisch. Ik hoop dat de Nederlandse community ook verder die richting op gaat.

Impressie NL OpenERP bijeenkomst