Nieuws Odoo, OCA & OpenUpgrade

Vier Therp medewerkers reisden af naar Louvain-La-Neuve voor de Odoo (OpenERP) community dagen, net zoals bijna 1000 IT-professionals, zakelijke gebruikers en andere betrokkenen van over de hele wereld. De vele technische en functionele presentaties, workshops, het aangenaam netwerken en deze keer echt lekker eten, ook voor de vegetariërs, vonden vorige week van 4 t/m 6 juni plaats. Voor diegenen die achteraf nog een aantal zaken wil beluisteren, hieronder een paar links m.b.t de toekomst van Odoo door Fabien Pinckaers (CEO OpenERP sa):

What’s new in Odoo V8

Demo: what’s cool and new in Odoo (Part 1)

Demo: what’s cool and new in Odoo (Part 2)  

Odoo Strategy and Roadmap  

Op de tweede dag vond o.a. ook de massaal bezochte officiële eerste vergadering van de Odoo Community Association (OCA) plaats. Hier is helaas geen filmpje van, maar er is wel een presentatie over hoe je bij kan dragen aan de OCA van Alexandre Fayolle van Camp to Camp, het bedrijf dat tevens voor de derde keer op rij de Community Award won, wegens de enorme bijdrage aan de software. Nogmaals van harte!

Stefan Rijnhart en Holger Brunn gingen al eerder op weg naar Louvain-La-Neuve om bij te dragen aan de OpenUpgrade code-sprint, voorafgaand aan de community dagen, waar bijna 20 programmeurs aan mee deden. Good job! Op de eerste OCA vergadering, waar ook Fabien Pinckaers aanwezig was, ging hij aan het eind van de meeting expliciet in op OpenUpgrade: Fabien ondersteunt de strategie van zijn eigen OpenERP sa, waarbij upgrades onderdeel zijn van het Enterprise support-contract, vanwege het grote en bewezen belang voor hun business model. Tegelijkertijd onderstreepte Fabien, dat open source ook betekent, dat andere keuzes en ideëen tegelijkertijd bestaan, en er geen sprake is van afwijzing of tegenwerking, t.a.v. OpenUpgrade.  Wordt lid: Odoo Community Association!