OCA Code Sprint Barcelona

29-31 mei 2017 was de OCA code sprint in Barcelona. 50 open source programmeurs uit allerlei landen - Spanje, Frankrijk, Duitsland, Italie - kwamen om samen te werken aan OCA modules. Voor nieuwkomers leuk om eindelijk de gezichten te zien achter veelgebruikte OCA modules zoals bijvoorbeeld de Odoo Connector. Ook was er in de avond tijd om de persoonlijke banden aan te halen onder het genot van de Catalaanse keuken. Overdag was er een tafel voor elk thema langs de lijnen van de types modules die er zijn: financieel, logistiek, e-commerce... Op de foto Ronald Portier van Therp, die na de eerste dag de resultaten presenteert van de OpenUpgrade groep. Door hun harde werk kunnen nu nog meer modules worden geupgrade naar Odoo community 10.0.

Verhelderend waren ook de "Lightning talks", waarbij iedereen werd uitgenodigd om een technisch nieuwtje te presenteren. Zo presenteerde Akretion ShopInvader, een webshop omgeving die direct integreert met Odoo (anders dan de veelgebruikte Magento-Odoo oplossing waar een connector voor nodig is). Therp-partner Sunflower IT presenteerde de Toggl connector die gebruikt kan worden om gewerkte uren bij te houden in de Toggl app en dan in te lezen in Odoo om deze daar verder te verwerken in een faktuur. Dit alles in de geest van Open Source: anderen gaan de code gebruiken, controleren en verbeteren, zodat gezamelijk een beter product ontstaat.

Naast spannende nieuwe dingen ook hard werk: bespreken en goedkeuren van updates die al lang in "wacht" stand stonden. Bij OCA-modules moet alle nieuwe programmacode eerst door twee andere programmeurs worden goedgekeurd voordat de wijziging officieel kan worden doorgevoerd. Dit gebeurt met name op Github. Zo kan de kwaliteit hoog blijven en onderscheidt de OCA zich van andere modules in de Odoo App Store. Met name de logistiek groep en de CRM-groep hebben hard gewerkt, op de eerste dag hadden zij ieder al 50 wijzigingen bekeken en beoordeeld. Goed om hiervoor elk half jaar eens te gaan zitten om te zorgen dat dingen niet te lang blijven liggen.

De Odoo Community Association zet zich in voor het bouwen en onderhouden van open-source modules voor de Odoo community-versie 8.0, 9.0 en 10.0 op Github. De volgende OCA code sprint zal plaats vinden in het najaar, op de dagen net voor de Odoo Experience 2017. Ontwikkel jij ook aan Odoo of ben je dit van plan? Wees welkom en ontmoet de Therp en andere OCA leden aldaar!

Therp en Sunflower IT nu partners