Work in Progress

De Odoo software verbetert voortdurend. Door het werk van Odoo SA, door de werkzaamheden van leveranciers voor hun klanten, en door de inspanningen van de Odoo community, bijvoorbeeld in de zogenaamde 'code sprints'.

Ook aan de jaarlijkse Odoo bijeenkomst in België, Odoo experience 2016, ging een 'code sprint'  vooraf. Deze was georganiseerd door de OCA en vond plaats in het Ibis Hotel van Louvain la Neuve. De werk-bijeenkomst had een 2 keer zo hoge opkomst als het jaar daarvoor en Therp was erbij. Een groep van zo' n 100 man, waaronder een paar vrouwen,  programmeurs en functioneel specialisten, werkten aan projecten die van belang zijn voor de community versie van Odoo. Bijvoorbeeld: de verbetering van de website CMS module (Simone Orsi), OpenDocument rapportages (Alexis De Lattre), electronische facturen (Alexis De Lattre), een GeoEngine (Yannick Vaucher), secure FTP (Holger Brunn) en de product variant configurator (Paul Cătinean). Veel belangstelling kreeg het verbeteren van de modules voor Business Requirement (Eric Caudal). Natuurlijk is het in die twee dagen niet af en blijft het 'work in progress', waar nog hard aan getrokken zal moeten worden de komende tijd.

Terug in Amsterdam heeft het directe werk voor klanten weer prioriteit. In de spin-off daarvan kunnen we wel weer wat praktische modules noemen die door Therp zijn gepubluceerd.  We noemen "Normalize Dutch zip codes", die nieuw ingevoerde Nederlandse postcodes bij een adres automatisch in het juiste formaat zet: 0000 XX. En de module die het mogelijk maakt te checken of een gebruiker de correcte invoer ingeeft op een veld, bijvoorbeeld een juist email adres. Handig.

Integratie web en bedrijfsproces