Diensten

Therp helpt u en uw bedrijf of organisatie in de implementatie van Odoo. Ons doel is deze zo soepel mogelijk te laten samengaan met uw bestaande werkwijzes. Van analyse tot integratie, wij begeleiden u van A tot Z.

Therp analysis phase

Analyse

In ons voortraject fase lopen wij uw bedrijfsprocessen na: wat is er gaande en hoe komen we tot een geïntegreerde oplossing. De beste aanpak hangt o.a. af van de grootte en complexiteit van de organisatie, hoe ver de processen al in kaart zijn gebracht en of herinrichting aan de orde is. Indien nodig worden de specificaties volgens één van de gebruikelijke industrie-standaarden genoteerd. Soms volgt een 'gap-analye'. Dit is een vergelijking van de specificaties en de mogelijkheden van Odoo. Misschien werkt Odoo standaard niet zoals u wenst en is een extra inspanning noodzakelijk om de software naadloos op uw organisatie te laten aansluiten; dit is geen probleem om te realiseren voor u.

Therp Odoo setup and hosting

Installatie en Beheer

De technische installatie vindt plaats op een (virtuele) server. Bij u op locatie, bij Odoo of elders in de cloud; U kiest en wij regelen het. De OTAP aanpak, waar veranderingen aan de productie-omgeving meerdere stappen doorloopt, is doorgaans de werkwijze. OTAP staat voor Ontwikkeling, Test, Acceptatie en Productie. Deze werkwijze voorkomt fouten en problemen in de productie-omgeving. M.b.v. tools is automatisch een Odoo installatie van bijvoorbeeld Acceptatie naar Productie over te zetten. De tool vergemakkelijkt ook het beheer van OTAP en zorgt dat de bron + versie van alle apps correct wordt bijgehouden.

Therp Odoo implementation e

Implementatie

Het daadwerkelijk inrichten van Odoo, daar gaat het om bij implementatie. Dit betreft het bij elkaar zoeken en installeren van de benodigde modules, het toekennen van rechten aan gebruikers in uw organisatie en het configureren van de diverse instellingen. Ook het aanmaken van specifieke rapportages, het opmaken van documenten in de huisstijl, of automatisch te genereren meldingen, hoort bij dit werk. Mogelijk is er een nog fijnere afstemming op de organisatie gewenst en heeft u wat maatwerk nodig, hier begeleiden we u ook bij. Naast de technische zaken is goede communicatie, vertrouwen en begeleiding van gebruikers van groot belang.

Therp Odoo data conversion and migration

Dataconversie & Migratie

Een nieuw systeem betekent doorgaans het migreren van bestaande data die ook op consistentie gecontroleerd moet worden. Denk aan relaties, producten, prijslijsten, projecten, gebruikers en financiële gegevens. Therp ondersteunt u hierbij volledig of migreert de data voor u. Als de huidige gegevens in goed beschreven SQL-tabellen zijn opgeslagen, kunt u aangeven welke tabellen te converteren. Als gegevens uit andere bronnen komen kan een .csv bestand worden gebruikt.

Therp Odoo module customization

Maatwerk

Uiteraard kan Therp ook schermen aanpassen en nieuwe rapportages ontwikkelen, workflows wijzigen of nieuwe functies programmeren. Er zijn bijna altijd wensen die uniek voor een organisatie zijn. Of processen die in detail in Odoo niet werken zoals u dat wenst. Voor het ontwikkelen of wijzigen van functies gebruiken we ‘user stories’ die we bespreken met de klant. Als deze zijn goedgekeurd gaan we daadwerkelijk aan de slag met coderen. Ons werk is van hoge kwaliteit en staat goed aangeschreven in de internationale community.

Therp works agile


Agile

Implementeren en programmeren doet Therp bij voorkeur volgens de principes van ‘agile development’. Deze methode betekent dat klant en leverancier nauw samenwerken om steeds na een korte periode een van te voren afgesproken functionaliteit op te leveren, die de betrokkenen direct voordeel oplevert. Bij een dergelijke aanpak bent u zo voortdurend betrokken bij het proces en niet pas aan het einde van de rit. De implementatie is voor beide partijen een intensief proces. Onderling vertrouwen en een goed persoonlijk contact zijn daarbij onmisbaar.

Therp Odoo training and support

Training en Ondersteuning

Mocht u of iemand anders binnen uw bedrijf ondersteuning nodig hebben met Odoo kan dat. Therp zorgt ervoor dat eindgebruikers en key-users om leren gaan met de Odoo software. In een training leren wij u hoe u uw werk goed uit kan voeren met Odoo. Ook de eventuele (applicatie) beheerders kunnen door ons begeleid worden. Naar ervaring blijkt een (korte) training vaak voldoende, vanwege de eenduidige interface en het web-gebaseerd werken.

Therp Odoo security

Beveiliging

Privacy en beveiliging van de gegevens van klanten staan bij ons hoog in het vaandel. We maken per definitie gebruik van de nieuwste beveiligingsstandaarden binnen Odoo en de onderliggende platformen en technologieën. We volgen strikte procedures en dragen regelmatig bij aan het verbeteren van de security van Odoo, zo leverden we de code om backup's te versleutelen en Letsencrypt te integreren. Uiteraard kunnen wij ook 2 factor authenticatie implementeren indien gewenst.

Therp Odoo organization structuring

Applicatielandscape

In grotere of complexere organisaties kan Odoo eenvoudig ingebed worden in het het bestaande applicatie-landschap. De architecten van Therp voorzien in koppelingen met andere systemen en helpen verouderde software stapsgewijs uit te faseren, zonder dat uw werk onderbroken wordt. Zo blijft u op de meest optimale manier verbonden met de wereld.

Therp Odoo performance

Performance

Uw bedrijf of organistie groeit. Van tientallen transacties per dag tot tienduizenden of een veelvoud. Het aantal gebruikers en locaties verdubbeld, het aantal producten stijgt exponentieel. Verschillende technologieën staan ter beschikking om de performance op orde te houden. Kennis over dedicated servers, het verdelen van processen over verschillende cpu's, load-balancing en virtualisatie, is breed voorhanden. Therp beschikt daarnaast ook over de specialistische know-how die is vereist voor het optimaliseren van de PostgreSQL database, de Python code zelf en de connectie tussen beiden.

Therp rules

Regels

Odoo kan zo ingeregeld worden dat u voldoet aan de in uw branche populaire (ISO) certificeringen. Therp helpt daarnaast voor Nederland de verzameling community modules te beheren die Odoo laten aansluiten bij onze wetten en gewoontes. De zogenaamde Nederlandse localisatie. Dit gaat over (financiële) rapportages, inrichting grootboekschema, belasting, wetgeving en electronische uitwisseling met banken of overheidsinstanties. Naast verantwoordelijk voor de kwaliteit van de aangeboden modules, is Therp Odoo-historisch ook de grootste leverancier daarvan.

Therp Odoo company insight

Grip

Alles verandert continue en uw bedrijf verandert graag mee. Economische voorwaarden, nieuwe onwikkelingen, hippe devices en geavanceerde toepassingen verschijnen. Diverse versies van Odoo dienen zich aan met een zee aan mogelijkheden, maar hoe navigeert u daar doorheen? Behalve een ervaren implementatie-partner en gedegen support, bent u op zoek naar meer en Therp helpt u daarbij. Wij bieden: Inzicht in uw wijzigende processen. Zinvolle rapportages met uw KPI's. Een gunstige kosten-baten balans. Een sparring partner. Een proof of concept. Creatieve ideeën. Duurzame afwegingen. Een second opinion.